System och utrustning för industriell ytbehandling

Pekotek Oy är ett finskt företag grundat 1983 som tillverkar industriella ytbehandlingssystem och utrustning.  

Projekt från rådgivning till nyckelfärdiga leveranser

Pekotek Oy är ett finskt företag grundat 1983 som tillverkar industriella ytbehandlingssystem och utrustning. Det finns för närvarande mer än 400 ytbehandlingsanläggningar som tillverkats och levererats av Pekotek Oy i Finland och Europa. Våra kunder inkluderar VR, ABB, Bombardier, Kalmar, Sandvik, Ponsse, Ruukki, Konecranes, Metso, FSP, Löfs, Alucrom, Carelia Corro, etc.

Vi tillverkar system på beställning efter kundspecifika önskemål och produktionsbehov. Pekoteks egen design säkerställer flexibiliteten och kostnadseffektiviteten hos ytbehandlingslinjen ofta sömlöst integrerat med annan produktion.

Våra egna produkter och vår egen tillverkning i vår Joensuu-fabrik garanterar tillförlitligheten hos vår ytbehandlingsutrustning, även vid enskilda leveranser. Vi ansvarar för projekt från design och konsultation avseende måleriprocesser till omfattande leveranser av nyckelfärdiga produkter.

Vår personal

Vår personal har lång erfarenhet inom ytbehandling. Den genomsnittliga arbetserfarenheten i fältet är mer än tio år. Vårt företag tillverkar skräddarsydda ytbehandlingslösningar där vi kan utnyttja våra medarbetares omfattande erfarenhet. Många har också förstahandserfarenhet av att utföra ytbehandlingsarbete och att driva lackeringsverksamheter, vi är med andra ord resultat- och kundorienterade.

Mervärde för våra kunder

  • Vi använder vår omfattande expertis för att lösa våra kunders ytbehandlingsutmaningar och behov
  • Vi tillverkar hållbara och energieffektiva ytbehandlingsanläggningar
  • Vi erbjuder våra kunder fullständigt mobila ytbehandlingslösningar som behåller sitt värde i framtiden

Pekotek digitaliserar ytbehandlingsindustrin

Redan 2017 gjorde vi digitaliseringen av ytbehandlingsanläggningar till en av våra prioriteringar 2017, då vi lanserade de första Pekotek Digital Twin-systemen på marknaden. Vi ser betydande fördelar med digitalisering för våra slutkunder och vi kan verifiera fördelarna med det.

Pekotek är inte bara en utrustningsleverantör

Under de senaste åren har vårt företag i allt högre grad förvandlats från enbart utrustningsleverantör till en tjänsteleverantör som kan hjälpa våra slutkunder att lyckas i sin verksamhet. Med våra produktivitetsverktyg kan vi lyfta den dagliga prestandan hos våra ytbehandlingskunder till en ny nivå.

Presentation av Pekotek

Är du intresserad?

Kontakta oss för mer information