06.03.2023 Upphovsman Maria Smura

Mecanil Oy Ab Leverans av kulblästring och pulverlackskammare, ugn och transportörsystem till Liljendal.

Mecanil Oy Ab Leverans av kulblästring och pulverlackskammare, ugn och transportörsystem till Liljendal.
Bild kommer snart

Mecanil Oy Ab är ett familjeföretag grundat 1990 som tillverkar högkvalitativa, säkra och lättanvända gripsågar och fällhuvuden för trädvård och skogsindustri.

Mecanil satsar mycket på utveckling av nya produkter med tekniska lösningar på hög nivå. Målet är att utveckla effektiva och samtidigt flexibla maskiner och verktyg som skyddar miljö och natur. Det gäller särskilt arbete i parker, bostadsområden, skogar och andra känsliga områden.

Mecanils resa med Pekotek började i januari 2022 när Mecanil kontaktade oss. Mecanils problem var helt enkelt att möta produktionsbehovet. Den gamla målarfabriken, som stod klar 2013, producerade cirka 50 gripsågar om året och det fanns ingen möjlighet att lägga ut målning på lego. Kapaciteten var för liten, då vår egen produktionsefterfrågan steg till cirka 200–300 gripsågar per år, dessutom introducerades även lackering av båtdelar 2015. Den tidigare lackeringsanläggningen var i relativt hårt bruk och höll redan på att dra sina sista andetag, så naturligtvis var en uppdatering på sin plats. Utmaningen för Mecanil var att hitta en finsk aktör, eftersom det finns många i branschen.

Vår lösning för Mecanils produktion var Pekoteks Non-Waste blästringskammare, en separat pulvermålningskammare med ugn och transportsystem.

Projektet gick från början till slut utan några större problem. Att färdigställa produktionshallen i tid inom ramen för byggnaden var lite av en huvudvärk, men det hindrade inte Pekoteks leverans.

Vi tackar Mecanil Oy Ab för förtroendet och det goda samarbetet!