Jauhemaalaus

Toimitamme jauhemaalausratkaisuja yksittäisestä laitteesta täysin automaattisiin linjaratkaisuihin.

Modernit pulverimaalauslinjat

Toimitamme jauhemaalausratkaisuja yksittäisestä laitteesta täysin automaattisiin linjaratkaisuihin:

  • Panostyyppiset jauhemaalaamot
  • Jatkuvatoimiset jauhemaalaamot
  • Kemiallinen ja/tai mekaaninen esikäsittely
  • käänteisosmoosi/demivesilaitteet
  • Manuaali- tai jatkuvatoiminen rata
  • Power and free- radat
  • Maalauslaitteet
  • Jauheen kierrätyslaitteet
  • Pulverimaalausuunit

Jauhemaalaus lyhyesti

Jauhemaali on pinnoite, jota levitetään vapaasti juoksevana kuivana jauheena. Toisin kuin tavanomainen nestemäinen maali, joka toimitetaan haihduttavan liuottimen kautta, jauhemaalaus levitetään tyypillisesti sähköstaattisesti ja kovetetaan sitten lämmössä tai ultraviolettivalolla. Jauhe voi olla kestomuovi tai kovettuva polymeeri. Sitä käytetään yleensä kovan pinnan luomiseen, joka on kovempi kuin perinteinen maali.

Jauhemaalauksen etuja ovat mm. ympäristöystävällisyys (VOC-päästöt), nopeampi läpimenoaika ja pienemmät materiaalikustannukset.

Manuaaliset jauhemaalauslinjat

Manuaaliset linjat sopivat joustavuutensa johdosta paremmin sekalaiselle tuotannolle, jossa on vaihteleva määrä eri kokoisia ja paksuuksisia työkappaleita.
Jauhemaalauslinjat voidaan rakentaa joko kemiallisella ja/tai mekaanisella esikäsittelyllä (sinkopuhallus tai manuaalinen raepuhallus). Tyypillisesti ohutlevytuotteille suunniteltavat jauhemaalauslinjat varustellaan kemiallisella esikäsittelyllä.

Automaattiset jauhemaalauslinjat

Jatkuvatoimisilla jauhemaalausradoilla saavutetaan vakioiduille tuotteille suuret volyymit. Automaattilinjat varustellaan usein traversseilla ja nopean värinvaihdon jauheenkeräyslaitteilla sekä jatkuvatoimisilla- tai power&free kuljettimilla.

Kemiallinen esikäsittely/ pesukoneet

Automaattinen kemiallinen esikäsittely koostuu eri vaiheista, jotka tapahtuvat pesukoneen kammioissa. Vaiheiden määrä riippuu tuotteen ominaisuuksista ja kemikaalitoimittajasta. Lämmitystä tarvitsevia kemikaaleja käytetään erityisissä eristetyissä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä, joissa on lämmönvaihdin. Yleensä 45 ° C - 60 ° C: n lämpötila riittää suurelle käyttöalueelle.

Automaattiset kemialliset annostelujärjestelmät sekä öljynerotus- ja puhdistusjärjestelmät pitävät yllä tasaista prosessia.

Jauhemaalaus kammiot

Jauhemaalauskammioissamme on patruunasuodattimet ja jälkisuodatus sekä automaattinen puhdistusjärjestelmä suodatinpatruunoille.
Teräsrunkoiset jauhemaalauskammiot ovat sopiva ja taloudellinen ratkaisu tuotantoon, jossa ei ole paljon värimuutoksia.
Jauhemaalauskammiot, joissa on PVC antistaattiset seinäpaneelit, soveltuvat tuotantoon, joka vaatii monia värimuutoksia. Ruiskutuskammion puhdistus tapahtuu erittäin nopeasti ja helposti seinien antistaattisen rakenteen ansiosta.

Polttouunit

Jauhemaalaus vaatii joko uunin tai infrapunalämmityksen jauheen kovettamiseksi. Jauhemaalausuuni (polttouuni) optimoidaan työkappaleiden koon mukaan ja sen lämmitysenergiana käytetään usein kaasua tai sähköä. Tyypillinen polttolämpötila on n. 180 - 220 astetta.

Jauhemaalauslinjan suunnittelu

Toimintamme lähtökohtana on kappale- ja tuotantokohtaisesti räätälöidyt ratkaisut asiakkaiden tarpeisiin. Tarkastelemme asiakkaidemme tuotantoa ensin prosessin kannalta, jonka jälkeen optimoimme laiteratkaisut prosessin vaateisiin.

Kysy lisää, autan mielelläni!

Voit soittaa tai laittaa viestiä suoraan minulle. Voit myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella allaolevan linkin kautta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
ja kysy lisää