Märkämaalaus

Markkinoiden energiatehokkaimmat märkämaalausratkaisut

Laitokset varustetaan nykyaikaisella tekniikalla työturvallisuus, energiatehokkuus ja työn laatuvaatimus huomioiden

Laitteet ovat Pekotekin omia tuotteita ja valmistetaan Joensuun tehtaalla voimassa olevien säädettyjen standardien ja asetusten mukaisesti. Maalausprosessimme on varustettu kaasun/kosteuden valvonnalla sekä tehokkaalla lämmöntalteenotolla ja kuluttaa vähän energiaa. Laitteistot ovat varmatoimisia ja vähän huoltoa tarvitsevia. Pekotekilla yli 25v. käyttökokemukset toimintavarmaa ja tehokasta tuotantoa ajatellen.
 

 

Markkinoiden energiatehokkaimmat maalausratkaisut

Maalausprosessimme on varustettu kaasun/kosteuden valvonnalla sekä tehokkaalla lämmöntalteenotolla ja kuluttaa vähän energiaa. Laitteistot ovat varmatoimisia ja vähän huoltoa tarvitsevia.
Kaikki puhaltimet varustetaan taajuusmuuntimin, joten kammioiden alipainetasapaino ja ilmamäärät voidaan säätää automaattisesti optimaalinen energiankulutus ja olosuhteet huomioiden.

Automaattinen kaasunvalvonta takaa puhtaat ja turvalliset työskentelyolosuhteet sekä säätää poistoilman todellisen tarpeen mukaan mahdollistaen ilman tehokkaan kierrättämisen.

Tehokas ja huoltovapaa lämmöntalteenotto palauttaa poistoilman energiasta min 70%

Pyörivällä lämmöntalteenottolaitteella saavutetaan korkea hyötysuhde 70 - 80%. Lisäsuodattimet varmistavat huoltovapauden ja hyötysuhteen säilymisen. Integroitu rakenne ei kasvata laitekokoa.

Järjestelmään ulkopuolelta tuotavan lämpöenergian tarve vähenee, mikä puolestaan pienentää tarvittavien kattiloiden, pattereiden yms. kokoa. Edellä mainitun lisäksi ympäristöä kuormittavat päästöt vähenevät.

Lämmöntalteenotto ja liuotinpitoisuuksien valvonta voidaan asentaa myös vanhoihin maalaamoihin.

Maalaamoiden digitaaliset tuottavuustyökalut

Maalaamon olosuhdejärjestelmällä saadaan maalauslinjasta paljon hyödyllistä tietoa, jolla voidaan varmistaa pintakäsittelyolosuhteet ja keskeytymätön tuotanto sekä kehittää tuottavuutta.

Järjestelmää voidaan laajentaa asiakkaan tarpeiden mukaan ja kaikkea mitä voidaan mitata antureilla, voidaan myös tuoda visuaaliseksi. Raportointityökaluilla saadaan esimerkiksi seurattua vuorojen välistä tehokkuutta, käyttöasteita ja/tai kappaleiden seurantaa.

Maalivarastot

Maalivaraston liuotinainekaasuja valvotaan aktiivisesti automaattisella kaasunvalvonnalla. Vasta liuotinainepitoisuuden kohotessa käynnistyy automaattisesti tuuletusvaihe, jolloin poistoilma johdetaan ulos. Pitoisuuden
laskiessa sallitulle tasolle, palataan taas valmiustilaan.

Toimitamme maalivaraston laitteet ja rakenteet pumppuratkaisuineen avaimet käteen, myös siirrettävänä maalivarastokonttina.

Todellinen avaimet käteen asennus

Pekotek toimittaa linjat tarvittaessa täydellisenä avaimet käteen asennuksena, joka pitää sisällään kaikki kustannukset. Varsinaisen maalauslaitetoimituksen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu useimmiten;

  • kammiorakenteet asiakkaan toiveiden ja palovaatimusten mukaisesti
  • ATEX-hyväksytyt valaisimet ja komponentit
  • manuaali- ja power & free kuljetinradat kappaleiden käsittelyyn
  • maalipumput ja tislaimet
  • siirtovaunut

 

Lähtökohtana loppuasiakkaan kilpailukykyinen prosessi

Omat tuotteemme ja oma valmistus Joensuun konepajallamme takaa pintakäsittelylaitteiden toimintavarmuuden yksilöllisissäkin toimituksissa. Teemme projekteja maalaamosuunnittelusta ja konsultoinnista kokonaisvaltaisiin avaimet käteen toimituksiin.

Osa henkilöstöstämme on toiminut maalaamon esimiehinä ja pintakäsittelijoinä, joka takaa ratkaisuillemme todellisen asiakasnäkökulman. Mietimme aina parasta mahdollista lopputulemaa myös operointikustannusten kautta, joka parantaa loppuasiakkaiden kilpailukykyä pitkässä juoksussa.

Pekotekin valikoimasta löytyy myös monipuolisia digitaalisia tuottavuustyökaluja, joilla pintakäsittelylinjan tehokkuutta ja laaduntuottokykyä voidaan parantaa merkittävästi

Kysy lisää, autan mielelläni!

Voit soittaa tai laittaa viestiä suoraan minulle. Voit myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella allaolevan linkin kautta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
ja kysy lisää