Raepuhallus

Pekotekin patentoima ilmasiirtoinen rakeenkierrätysjärjestelmä on erittäin luotettava ja yksinkertainen ratkaisu nykyaikaiseen raepuhallukseen.

Ilmasiirtoinen rakeenkierrätys­järjestelmä luotettava ja yksinkertainen ratkaisu nykyaikaiseen raepuhallukseen

Järjestelmä soveltuu erilaisille puhallusmateriaaleille ja sillä voidaan useampaan puhallusmateriaalia samassa järjestelmässä.

Koska järjestelmässä ei ole mekaanisia kuljettimia, sen käytettävyys ja käyttöikä ovat huomattavasti pidempiä kuin tavanomaisilla ratkaisuilla:

  • lattiakourujärjestelmä puhallusmateriaalin keräämiseen. Matala perustus.
  • puhallusmateriaalin kuljetus, luokittelu ja pölynsuodatus. Vain yksi puhallin koko järjestelmän toimintaan, ei muita siirtolaitteita.
  • kompaktit laitteet, joustava sijoitus, nopea asennus.
  • moniraemahdollisuus; esim. teräsrae- ja alumiinioksidi / lasikuulapuhallukseen samassa kammiossa. Ilmasiirtoinen järjestelmä yhdistettynä magneettierottimeen takaa erinomaisen erottelukyvyn ja puhallusmateriaalin vaihdon yksinkertaisesti ja nopeasti katkaisimesta valiten.
  • manuaali- tai robottipuhallus
  • puhaltamon suojatut erikoisvalaisimet
  • prosessiin soveltuvat kammiorakenteet ja seinäsuojaukset
  • yhdistetty raepuhaltamo/maalaamo/kuivaamo

Ilmasiirtoinen Non-Waste system

Pekotekin oma patentoitu Non-Waste rakeenkierrätys- ja puhdistusjärjestelmä on yksinkertainen ja siksi energiataloudellinen ja toimintavarma.

Ilmasiirtoinen kierrätysjärjestelmä on raetta kuluttamaton ja pitää rakeen puhtaana ja kuivana.Raepuhaltamon puhallusmateriaalin käsittely, puhalluskammion ilmanvaihto, pölynpoisto ja jätteensiirto toteutetaan yhdellä puhaltimella. Puhallin on suodattimen jälkeen puhtaassa ilmassa.

Kuinka ilmasiirtoinen rakeenkierrätys toimii

Ilma imetään NON-WASTE – lattian imukourujen (2) kautta. Samalla ilmavirta kuljettaa imukouruihin kertyvän käytetyn puhallusmateriaalin luokittimelle(14), josta käyttökelpoinen materiaali palautuu puhallustankille(19). Pölyinen ilma jatkaa suodattimelle (13). Suodattimessa on automaattinen paineilmaimpulssipuhdistus, joka pudottaa jätteen suodattimen pohjalle(16).Puhallin(15) puhaltaa puhtaan ilman joko kokonaisuudessaan ulos(8) (kesäaika) tai ilma palautetaan(6) 80%:sti takaisin kammioon (talviaika). Tutustu laitteiston toimintaan animaatiosta.

Monimateriaali-puhallus

Non-Waste järjestelmä mahdollistaa useamman rakeen (teräsrae, lasikuula, Garnet, alumiinioksidi jne.) käytön samassa kammiossa. Niin sanotussa moniraepuhaltamossa voidaan yhdessä samoilla laitteilla kierrättää eri puhallusrakeita ohjaustaulun katkaisimesta puhallusmateriaali valiten. Ilmasiirtoinen järjestelmä yhdistettynä magneettierottimeen takaa erinomaisen erottelukyvyn.

Rakeenkierrätys toimii myös hiekkapuhallushiekan talteenotossa, jolloin siivoamisaika jää pois ja puhallusnäkyvyys pysyy pölynpoiston ansiosta hyvänä.

 

Yhdistelmä raepuhaltamo/ maalaamo

Suurten tai vaikeasti siirrettävien kappaleiden
tuotannossa tai rajallisten tilojen kyseessä ollessa
voidaan koko maalausprosessi hoitaa tehokkaasti
yhdessä kammiossa. Yhdistelmätoiminen kammio
mahdollistaa kappaleen maalaamisen ja kuivaamisen
raepuhalluksen jälkeen nopeasti ilman kappaleen
siirtämistä sekä säästää huomattavat
rakennuskustannukset. Ilmasiirtoinen Non-Waste
järjestelmä mahdollistaa maalaamisen puhallustilassa.

 

Siirrettävät puhallusratkaisut

Konttirakenteinen puhaltamo, maalaamo ja kuivaamo voidaan toimittaa omina toimintavalmiina kuljetuskelpoisina lohkoinaan, jolloin näistä kasataan kokonainen linja kapasiteettitarpeen mukaan. Pienimmät yksiköt toteutetaan magnum merikontteihin ja sitä suuremmat teräsrunkoisina elementtikontteina.

Kapasiteetin riittäessä voidaan koko maalausprosessi puhalluksesta kuivaukseen toteuttaa yhdessä kontissa.

 

Siirrettävät laitekontit

Kaikki Pekotek Non-waste rakeenkierrätysjärjestelmän laitteet voidaan rakentaa siirtokelpoisiin laitekontteihin. Mobiilit rakeenkierrätysjärjestelmät ovat joustava ratkaisu, mikäli raepuhallustiloja joudutaan mahdollisesti siirtämään eri lokaatioihin. Liikuteltavat laiteratkaisut säilyttävät myös hyvin jälleenmyyntiarvonsa ja niihin on mahdollista saada leasing rahoitusta. Kysy lisää eri rahoitus- ja laitevuokravaihtoehdoista.

Non-waste rakeenkierrätysjärjestelmän operointikustannukset ovat erittäin edulliset

Pekotek Non-waste rakeenkierrätysjärjestelmän ylläpitokustannukset ovat erittäin alhaiset. Ilmasiirtoisessa Non-waste järjestelmässä on huomattavasti vähemmän liikkuvia kulutusosia kuin perinteisissä raappalattioissa. Huolto, kunnossapito ja varaosakustannukset ovat näin ollen erittäin kustannustehokkaat. Lue lisää huoltokonseptistamme

Kysy lisää, autan mielelläni!

Voit soittaa tai laittaa viestiä suoraan minulle. Voit myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella allaolevan linkin kautta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
ja kysy lisää