Sinkopuhallus

Sinkopuhdistuskoneet ovat automaattisia esikäsittelylaitteita esimerkiksi palkki-, levy-, valu- ja putkituotteille.

Toimitamme kappaleiden ja profiilin mukaan erityyppiset sinkokoneet sinkopuhdistukseen

  • Rumpu- ja pöytämallit
  • Rulla- ja hihnakuljetinmallit
  • Riippuratamallit
  • Koukkusingot (Y ja O- ratamallit)
  • Läpiajettavat kuljetinratoihin integroitavat mallit

Sinkopuhallus ja sen periaate

Sinkokoneen sähkömoottorit pyörittävät turbiineja, jotka antavat puhdistusrakeelle n. 70m / s iskunopeuden puhdistettavan kappaleen pintaan. Sinkopuhallus on lähes kymmenen kertaa nopeampaa kuin manuaalinen raepuhallus, mutta se ei sovi kaikille työkappaleille.

Puhallusmateriaali palautetaan rakeenkierrätysjärjestelmään, mikä varmistaa kierron suljetussa syklissä ja tehokkaan pölyn erottamisen. Pöly imetään suodattimeen, joten työympäristö on aina täysin puhdas ja täyttää korkeimmat vaatimukset.

Pekotek on erikoistunut räätälöityihin avaimet käteen ratkaisuihin

Sinkokoneiden integrointi olemassa oleviin linjoihin on meidän vahvuutemme. Emme toimita ainoastaan pelkkiä laitteita, vaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Pyrimme kaikissa tapauksissa optimoimaan puhallusratkaisut asiakastarpeen mukaan ja saavuttamaan optimaalisen lopputuloksen loppuasiakkaillemme.

Koukkusingot

Koukkusingot on suunniteltu käsittelemään valuja, hitsattuja rakenteita jne. Työkappaleet ripustetaan yksittäin tai klustereina ripustimeen, joka ajetaan manuaalisesti tai sähkötoimisella siirtokuljettimella sinkouskammioon. Sinkousprosessissa koukku pyörii kammion sisällä ja työkappale puhdistuu tehokkaasti ulkopinnoiltaan.
Y-kuljetin mahdollistaa yhden koukun lastaamisen ja purkamisen sinkouskammion ulkopuolella toisen koukun ollessa sinkousprosessissa. Koukkusinko on hyvä ja tehokas yleisratkaisu vaihtelevaan tuotantoon.

Läpiajettavat singot

Levymäisten rakenteiden, palkkien ja putkien puhdistus on useimmiten järkevää tehdä läpiajettavalla rullasingolla. 
Moottoroidut rullakuljettimet on varustettu syöttönopeuden säätimellä (invertteri) ja ne kuljettavat kappaleet sinkouskammion läpi. Työkappaleen koko ja muodot määrittelevät turbiinien määrän.
Rullakuljettimen vaihtoehtona voi olla myös riippurata, jolloin sinkokoneen aukko on pystysuuntainen

Tarpeen kartoitus ja suunnittelu

Onnistunut sinkokoneen hankintaprosessi vaatii aina tutustumisen loppuasiakkaan tuotantoon ja prosessivaatimuksiin. Kartoitusvaiheessa olisi hyvä määritellään singottavien kappaleiden maksimikoot ja tuotantovolyymit huomioiden tulevaisuuden kasvutarpeet sekä sinkokoneen tilavaraukset

Kysy lisää, autan mielelläni!

Voit soittaa tai laittaa viestiä suoraan minulle. Voit myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella allaolevan linkin kautta.

Petri Rautiainen
Myynti, liiketoiminta- ja prosessikehitys
Petri Rautiainen
Business Developer
Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
ja kysy lisää