01.03.2022

Pekotek Oy toimitti hyvin nopealla aikataululla Ramtec Oy:lle Lahteen mittavan maalauslinjan modernisaation

Pekotek Oy toimitti hyvin nopealla aikataululla Ramtec Oy:lle Lahteen mittavan maalauslinjan modernisaation alusta loppuun saakka sisältäen maalauskammion ja kuljettimen uusimisen sekä laitteiston huoltoa ennakoivan Digital Twin olosuhdejärjestelmän.
Kuva tulossa

Ramtecin melkein 25 vuotta vanhan maalauslinjaston uudistus tuli ajankohtaiseksi ja tarjouskilpailun aikana hinta-laatusuhteen perusteella yritys päätyi solmimaan toimitussopimuksen Joensuulaisen Pekotek Oy:n kanssa. Linjatoimitus sisälsi maalaus- ja kuivauskammioiden modernisoinnin, Power & Free kuljetusjärjestelmien uusimisen sekä Pekotekin Digital Twin olosuhdejärjestelmän. Lisäksi modernisoinnissa päivitettiin sinkokoneen ohjauslogiikka ja maalauslaitteet uusittiin joilla kyetään tulevaisuudessa maalaamaan vesivärein samalla vähentäen ympäristölle haitallisia VOC-päästöjä. Jatkossa linjan toimintaa ja olosuhteita pystytään seuraamaan tarkemmin käyttäen Digital Twin järjestelmää. Järjestelmä seuraa muun muassa suodatinten kuntoa, käyttöasteita sekä tallentaa pintakäsittelyolosuhteet automaattisesti tietokantaan.

Projekti aloitettiin syksyllä 2021 ja se päättyi alkuvuodesta 2022. Aikataulun niukkuuteen vaikutti Ramtec Oy:n tuotannon seisakin minimointi. Projektin alusta alkaen yhteistyö Pekotekin ja Ramtecin toimijoiden välillä oli helppoa ja saumatonta. Tietenkin jokaisessa projektissa on omat pienet ongelmansa ja tämän projektin ongelmaksi komponenttitoimitukset ulkomaalaisilta toimijoilta COVID-19 pandemiasta johtuvista syistä. Laitteet saatiin vuoden 2021 lopulla paikan päälle ja projekti valmiiksi 2022. Laitetestaukset aloitettiin 2022 ilman suurempia ongelmia ja laitos on otettu käyttöön onnistuneesti.