04.10.2023 Kirjoittaja Petri Rautiainen

Mittava raepuhaltamon modernisointi Andritz Savonlinna Worksille

Pekotek toteutti raepuhaltamon modernisoinnin, jonka avulla ANDRITZ Savonlinna Worksin tuotantokapasiteetti tuotiin nykypäivän tuotannon vaatimusten tasolle. Haastava hanke valmistui suunnitellussa aikataulussa.
Kuva tulossa

Pekotek Oy suunnitteli ja toteutti mittavan raepuhaltamon modernisoinnin ANDRITZ Savonlinna Works Oy:lle. Edellinen, vuonna 1989 valmistunut tuotantolinja ei enää vastannut tuotannon muuttuneisiin tarpeisiin. Uusi ilmasiirtoinen raepuhaltamo valmistui kesäkuussa 2023.

Modernisoituun raepuhaltamoon asennettiin Pekotekin patentoitu ilmasiirtoinen Non-Waste-rakeenkierrätys- ja puhdistusjärjestelmä sekä uusi keräyslattia puhallusmateriaalien keräämiseen. Ilmasiirtoinen kierrätysjärjestelmä kuluttaa raetta vähemmän ja pitää rakeet puhtaana ja kuivana.

Non-Waste -järjestelmä on toimintaperiaatteeltaan yksinkertainen, mikä tekee siitä energiataloudellisen, kestävän ja toimintavarman. Non-Waste-järjestelmässä voidaan käyttää useita puhallusmateriaaleja samaan aikaan.

Raepuhaltamon uuden keräyslattian kantavuus on 175 tonnia, mikä on Pohjois-Euroopan suurimpia kantavuuksia. Kantavuus varmistettiin perusteellisilla lujuuslaskennoilla.

Osahankkeena Pekotek suunnitteli ja toteutti non-ferriittisen alumiinioksidirakeen kierrätysjärjestelmän Carelia Corro Oy:lle, joka operoi pintakäsittelyä ANDRITZ Savonlinna Worksin tuotantotiloissa.

Alumiinioksidijärjestelmällä korvattiin vanha luonnonhiekkapuhallusjärjestelmä. Alumiinioksidijärjestelmän avulla voidaan käyttää kahta eri raetta rinnakkain, mikä parantaa operointitehokkuutta. Alumiinioksidijärjestelmä on myös ympäristöystävällinen ratkaisu.