06.03.2023 Kirjoittaja Maria Smura

Mecanil Oy Ab Raepuhallus- ja jauhemaalauskammion, polttouunin ja kuljetinjärjestelmän toimitus Liljendaliin.

Pekotek Oy toimitti raepuhallus- ja jauhemaalauskammion sekä polttouunin ja kuljetinjärjestelmän Mecanil Oy Ab:lle Liljendaliin.
Kuva tulossa

Mecanil Oy Ab on vuonna 1990 perustettu perheyritys joka valmistaa korkealaatuisia, turvallisia ja helppokäyttöisiä kourasahoja ja kaatopäitä puiden hoitoon ja metsäteollisuuteen.

Mecanil panostaa paljon uusien tuotteiden kehittämiseen korkeatasoisilla teknisillä ratkaisuilla. Tavoitteena on kehittää tehokkaita ja samalla joustavia koneita ja työkaluja, jotka suojelevat ympäristöä ja luontoa. Tämä koskee erityisesti työtä puistoissa, asuinalueilla, metsissä ja muilla herkillä alueilla.

Pekotekin kanssa Mecanilin matka alkoi tammikuussa 2022 kun Mecanil otti meihin yhteyttä. Ongelmana Mecanililla oli yksinkertaisesti tuotannon kysyntään vastaaminen. Vanha 2013 vuonna valmistunut maalaamo valmisti noin 50 kouraa vuodessa, eikä siinä ollut mahdollisuutta alihankintamaalaukseen. Kapasiteetti oli liian pieni, sillä oma tuotantokysyntä nousi noin 200–300 kouraan vuodessa, jonka lisäksi käyttöön otettiin myös veneosien maalaus vuonna 2015. Entinen maalaamo oli suhteellisen kovassa käytössä ja veti jo viimeisiään, joten luonnollisesti päivitys oli paikallaan. Haasteena Mecanilille oli löytää suomalainen toimija, sillä toimijoita alalla on paljon.

Ratkaisumme Mecanilin tuotantoon oli Pekotekin Non-Waste raepuhalluskammio, erillinen jauhemaalaamokammio sekä polttouuni ja kuljetinjärjestelmä.

Projekti sujui alusta loppuun saakka ilman suurempia ongelmia. Pientä päänvaivaa tuotti tuotantohallin valmistuminen ajallaan rakennuksen puitteissa, mutta Pekotekin toimitusta se ei haitannut.

Kiitämme Mecanil Oy Ab:ta luottamuksesta ja hyvästä yhteistyöstä!